Tuesday, February 12, 2013

Ibu Kolagen @ Pure Marine Collagen Grade AAA

Last entry D mentioned yg D nak try jadi usahanita kan? Heheh. Inshaa Allah D berusaha ke arah tu la skg ni. At first D cuba utk diri sendiri and D rasa mmg effective dan D dah nampak perubahannya dalam masa 7 hari jek. Jeng jeng jeng.. Introducing, Pure Marine Collagen aka Ibu Kolagen 100% Asli dari Semporna, Sabah.

Well PMC yg D amik ni grade AAA kaler purple. Apa beza kaler purple ngan kaler kuning? Ohh yg purple ni ada anti-oksida dan lebih baik lagi nutrisi nya dr yg warna kuning. Adam pun D kasi makan jugak. Alhamdulillah kulit dier yg kering bersisik tu dah nampak perubahan sikit2. Nnt ada masa D upload pic ye!

Err ada org suke makan jenis kapsul sbb tak perlu nak tahan hidung (maklum la pmc ni ada bau sikit), tapi kita taktau kan apa side effect pil2 ni sbb process nya mesti la ada byk campuran bahan kimia. Ada satu brand yg tgh fofuler skg ni buat pil pmc gak tapi lately ni byk plak org komplen gatal2, alergik, etc smpai kene admit ward pun ada. Ni based on pengalaman org yg D baca kat forum ngan facebook la. So kalau takmo amik risiko kan lebih baik makan pmc naturally? Sah2 takde bahan pengawet or kimia bagai.. Kan? Kan? Lps makan pmc ni korang dah boleh dah lupakan hasrat nak pakai SK-II tu.. Dah la mahal giler..

Ok now ni nak share info psl pmc ni since D jual bende ni kan, so harus la ada info supaya customer faham.

PURE MARINE COLLAGEN:
· Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)
· Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
· 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
· Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6

KHASIATNYA PULA:
Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi
Melancarkan kitaran darah
Mencantikan kulit agar lebih putih dan tegang
Melambatkan penuaan dan melangsingkan badan
Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre iaitu kelenjar thyroid membengkak
membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh
Membantu merawat gastrik.
Bertindak sebagai Antikulat dan Antibakteria.
Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
Membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.
Membantu merawat penyakit gout.
Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
Menguatkan tulang dan sendi.
Meningkatkan sel rawan dan otot.
Merawat penyakit gaut.
Mencegah kanser
Merawat Anemia.
Menyerap lebihan garam dalam tubuh(lumpuh).
Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan)
Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat)
Menpercepatkan penyembuhan luka
Menstabilkan kandungan gula dalam darah(kencing manis)
Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
Memberi Kekenyangan(diet).
Melancarkan sistem metabolisme
Memulihara usus kecil (sembelit)


CARA PENYEDIAAN:

Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau sirap, ribena* tp kalo nak buat masker jgn campur apa2 lah..
Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais

CARA MAKAN:

Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
Ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja tp ada rasa laut sikit…kalo nak campo dlm air pon boleh ala2 nata de coco gitu..mcm jelly
Sebelum mkn tu baca Bismillah & Selawat =)
Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu boleh juga dijadikan sebagai masker
Satu bekas tu boleh makan untuk 4 minggu..collagen ni tahan lama sebab ianya anti bakteria.

Cara buat Masker:-

Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu
Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
Bersihkan muka terlebih dahulu
Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali

SIAPA YG BOLEH MAKAN COLLAGEN NI ?

Org yang nak cantik & sihat semestinya..hehe..
ibu mengandung - kulit baby jadi cantik (untuk kandungan 4 bulan keatas shj)
ibu rasa bertenaga & tak mudah letih
ibu menyusu pun boleh juga.collagen ni tinggi mineral
kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
wanita selepas bersalin tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 2 bulan bersalin,anda boleh consume semula..

Harga per 100 gram: RM20 (harga pasaran rm25-35 per 100 gram)
Harga per kg: RM70 per kg

Nak yg ready made (siap rebus) pun boleh. Harga RM15 semangkuk. Stok sebulan harga RM50 (4 mangkuk). - available in flavour (syrup, blackcurrent and also original).

Kalau nak order, boleh contact D. Inshaa Allah harga boleh nego lagi especially kalau anda beli borong. SMS/whatsapp 0127164565. Boleh jugak tgk page kat facebook --> Pure Marine Collagen JB.







1 comment: